بخش بزرگی از شکل و اندازه بینی توسط استخوان بینی مشخص می شود. بنابراین در جراحی بینی روی استخوان بندی بینی بیشتر کار می شود تا نتیجه قابل قبولی به دست آید و از آنجایی که اسکلت بینی توسط پوست پوشاننده می شود و به نرمی و صافی استخوان بینی کمک می کند بنابراین تاثیر پوست بر شکل بینی نیز باید در نظر گرفته شود و باید گفت که نوع پوست اهمیت زیادی در عمل بینی دارد و بهترین شرایط برای عمل بینی، پوستی است که ضخامت متوسط و رنگ سالم داشته باشد و هموار باشد.



تاثیر پوست رو عمل بینیپوست نازک:
در افرادی که پوست بینی بسیار نازک دارند ممکن است جای برش باقی بماند. از بزرگترین مشکلات پوست نازک بینی این است که عیب های اسکلت بینی را نمی توان پنهان کرد که البته معمولاً تورم بعد از جراحی به زودی بهبود می یابد. از دیگر مشکلات پوست نازک این است که در زمان جراحی بینی تمایل به منقبض شدن دارد و این انقباض موجب خارج شدن چارچوب بینی از حالت طبیعی پس از جراحی می شود و ناهنجاری های ناخوشایند ایجاد می کند. بنابراین جراحی بینی برای کسانی که پوست نازک دارند بسیار حساس است و رسیدن به یک اسکلت صاف و محکم و هموار از بزرگترین چالش های جراحان بینی است. در صورتی که پوست بینی بسیار نازک باشد و شرایط را دشوار سازد برای پوشاندن عیب بینی می توان ضخامت پوست بینی را با پیوند غشا میانی پوست افزایش داد که البته به یک منبع خون رسانی سالم برای دوام این پیوند نیاز است. پوست های نازک بیشتر از پوست های دیگر در معرض قرمز شدن و تشکیل رگه های عنکبوتی روی پوست قرار دارند که البته این مشکلات اغلب با درمان های لیزری برطرف می شوند.


پوست ضخیم:
هر چند که پوست های ضخیم همه عیب های اسکلت بینی را می پوشاند اما این پوست ها مشکلاتی نیز دارند و می توان گفت از چالش برانگیزترین دغدغه های جراحان، پوست های بسیار ضخیم است که حتی گاهی مانعی برای جراحی بینی است و بسیاری از جراحان به خاطر خطرات ناشی از این پوست ها از جراحی بینی این افراد خودداری می کنند.

پوست ضخیم بینی همان گونه که عیب های اسکلت بینی را پنهان می کند ویژگی های خوب و مطلوب آن را نیز پنهان می کند و به همین دلیل ظرافت سطح اسکلت که موجب زیبایی بینی می شود نیز توسط پوست ضخیم پنهان می شود و همچنین در این گونه بینی ها چارچوب غضروف معمولاً ضعیف تر است و ضعیف بودن چارچوب غضروف، برجستگی ها را پنهان می کند.
و همچنین ضخیم بودن پوست بینی علاوه بر اینکه اسکلت بینی را می پوشاند بر غضروف بینی فشار زیادی وارد می کند اما در پوست های نازک فشاری بر غضروف بینی توسط پوست بینی وارد نمی شود. برخی از عمل های بینی که پشتیبانی ساختاری بینی را ضعیف می کند بسیار خطرناک است و به خصوص در افرادی که پوست بینی ضخیم دارند زیرا ممکن است موجب بد شکلی بینی و فروپاشی پیشرونده اسکلت بینی شود. اما اگر پیشتیبانی ساختاری همزمان با

جراحی بینی تقویت شود بهترین نتیجه را از جراحی بینی می توان گرفت.

در بیمارانی که پوست بینی ضخیم دارند بدون داشتن چارچوب غضروف محکم و امن نمی توان انتظار یک بینی با ثبات را داشت، هرچند که نمی توان گفت بیمارانی که پشتیبانی اسکلت محکم دارند به طور تضمینی بینی زیبا خواهند داشت اما اولین شرط برای جراحی بینی با پوست ضخیم داشتن بینی با پشتیبانی ساختاری قوی است.منبع:

جراحی بینی